Само 50 г на ден от тази храна: И забравяте за „лошия холестерол“!

https://zdravno.net/bolesti/samo-50-g-na-den-ot-tazi-hrana-i-zabravyate-za-loshiya-holesterol/135525 Zdravno.net
Само 50 г на ден от тази храна: И забравяте за „лошия холестерол“!

„Лошият холестерол“ може да се подобри по един здравословен и  лесен начин

Това твърди руския д-р Аркадий Мишкин. По думите на експерта това се случва, ако всеки ден консумираме между 50-100 г овесени ядки.

Те са богати на бета-глюкани, които помагат да се намали нивото на високия холестерол. И това от своя страни ни предпазва и намалява риска от сърдечно-съдови болести.

За тези, които по една или друга причина не могат да консумират овесени ядки, алтернативата е други пълнозърнести храни, като ръж или ечемик.

Спазването на тези препоръки подобрява липидния ни профил и това поддържа здравето на сърдечно-съдовата система години напред, твърди д-р Мишкин.

Овесените ядки са богати на фибри. Редовната им консумация ни спасяват от запек и подуване на стомаха. Освен това те притежават свойството да чистят организма ни от токсини, както и всичко, което се „застоява“ в тялото ни.

Тази храна има и високо съдържание на магнезий и калий.Овесените ядки почистват кожата. Всичко това е благодарение на микроелементите, които съдържат, както и на фибрите.

Овесената каша е богата на микроелементи и антиоксиданти. Те помагат на тялото ни да се бори с различни възпаления и окислителни процеси, които ни пазят от болести и засилват имунитета.

Източник: Марица, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.