Спецовете: След 50 изключете хляба от менюто си!

https://zdravno.net/bolesti/specovete-sled-50-izklyuchete-hlyaba-ot-menyuto-si/120148 Zdravno.net
Спецовете: След 50 изключете хляба от менюто си!

Битът на българина е тясно свързан с хляба

По различни поводи хапваме хляб със сол, както и хляб с мед. Но според експертите след като навършите 50, е добре да изключим хляба напълно от менюто ни.

Те съветват, по принцип, да се внимава много с консумацията на продукти с рафинирано бяло брашно на всяка възраст.За хора под 30, които упражняват тежък физически труд, е препоръчително да се консумира хляб повече от останалите.

До 40 да се консумира ограничено, до 50 години-по 1-2 филийки на ден и след 50-те да се изключи напълно от диетата, е съветът на експертите.

Освен това спецовете съветват хлябът да се дъвче дълго и продължително, защото храносмилането се случва още в устната кухина.

Учените препоръчват този продукт да не се консумира със сирене, яйца или каша. А здравословната комбинация да е със сурови или варени зеленчуци, масло, както със сок или билки.

Ако все пак не може да се откажете от тази храна, добре е хляба да се консумира леко изсушен.Хлябът е вреден за хора над определена възраст, защото дрождите от маята попадат в червата и започват да се размножават светкавично. Така изместват полезните бактерии от червата.Освен това дрождите произвеждат антибиотици, които не подобряват състоянието на червата.Комбинацията от тези фактори отслабва имунната система.

Източник: Ретро

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.