Тиквени семки и куркума срещу болна простата

https://zdravno.net/bolesti/tikveni-semki-i-kurkuma-sreshtu-bolna-prostata/116821 Zdravno.net
Тиквени семки и куркума срещу болна простата

Възрастните мъже често страдат от увеличена простата

Това болестно състояние може да предизвика неволното изпускане на урина, познато като уринарна инконтиненция. При такива състояние болните се нуждаят от по-често ходене до малка нужда и това уврежда живота на хората.

Уголемената простата води до некачествено и непълно изпразване на пикочния мехур. Това от своя страна може да предизвика много инфекции, както на пикочните пътища, така и на самия мехур. Възможно е и да предизвикват образуване на камъни в пикочния мехур.

Освен традиционните медикаменти има и народни средства, които да се приемат при уголемената простата.За хора с уголемена простата е добре да консумират между сто и двеста грама тиквени семки и то всеки ден.

Те са много ефективни не само за пикочния мехур, но и за простатата. Друг начин от народната медицина е с помощта на куркумата. Тя има много лековити свойства, особено с активният си елемент куркумин. За илачът са необходими малка лъжичка куркума и една чаша прясно мляко. Куркумата се разтваря в горещото мляко. След като поизстине малко се изпива. Това лекарство помага при разширяване на простатата и за нейното нормално функциониране.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.