Учени установиха: Тази риба гарантира удължаване на живота

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-ustanoviha-tazi-riba-garantira-udalzhavane-na-zhivota/139809 Zdravno.net
Учени установиха: Тази риба гарантира удължаване на живота

Мечтата на повечето хора е да живеят дълго и без сериозни заболявания

Има една риба, която ни помага да живеем по-дълго и то без да се разболяваме сериозно от различни опасни болести. Това са установили японски учени и са публикували резултатите във водещи медицински издания.

Това се отнася за малки риби, които може да гарантират дълъг живот. Такива риби са белият костур, мойвата, японската мириня и малките сушени сардини, които са разпространени в Япония. Малките сушени сардини се ядат цели, с главата и вътрешностите, както и с костите.

Експертите твърдят, че малките риби са богати на витамин А  и микроелементи като калций.

Екипът е изследвал доброволни над 80 000, като проучването е продължило девет години. Участниците са били на възраст между 39 до 69 години.През този период са починали над 2000 човека, като шестдесет на сто от тях са се разболели и починали от рак.

 В процес на изследването учените установили, че хапването от тези малки риби намалява смъртността при жените. И то при положение, че се хапват само един път в месеца.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.