Възможно е!Тези храни намаляват възпаленията в тялото ни

https://zdravno.net/bolesti/vazmozhno-etezi-hrani-namalyavat-vazpaleniyata-v-tyaloto-ni/130342 Zdravno.net
Възможно е!Тези храни намаляват възпаленията в тялото ни

Повечето болести идват от възпаленията в организма ни

Но има храни, които намаляват възпаленията в нашето тяло. Такива продукти са бананите, бобовите култури, белият ориз, както царевицата и кашуто.

Причината е, че те са богати на устойчиво нишесте.Което помага да се намали възпалението в организма ни и да подобри храносмилането.

Добрата новина е, че този вид нишесте не се разгражда от ензимите на панкреаса. Те са подобни на усвояване на диетичните фибри. Като попаднат в дебелото черво, те се превръщат в храна за полезните бактерии.

Устойчивото нишесте влияе добре на храносмилането, също така предпазва от запек и от подуване. Влия положително и на чревния микробиом.

Тези храни действат, като намаляват възпалението на организма. Причината също така е, че устойчивото нишесте е богато на антиоксиданти. Те неутрализират окислителното и увреждащо действие на клетките от свободните радикали и други вещества.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.