Внимавайте! Тези храни „изяждат“ костите

https://zdravno.net/bolesti/vnimavayte-tezi-hrani-izyazhdat-kostite/111824 Zdravno.net
Внимавайте! Тези храни „изяждат“ костите

Всеки знае, че трябва да се консумира почти всичко, за да сме здрави

Но с някои храни трябва да внимаваме и да не ги хапваме толкова често. Защото те „изяждат“ костите ни. И могат да увредят котната ни система. Причината е, че тези храни и напитки пречи на организма ни да усвоява калций.

Едни от тях са газираните напитки. Те съдържат фосфорна киселина, която ни пече да усвояваме калций. Трябва да сме много внимателни с тяхната употреба и да ги ограничаваме.

Други вредни храни, които увреждат костната ни система са чипсовете, както и деликатесните салами. Супите на прах също имат такава функция, а причината е в прекомерното количество сол, което съдържа тези продукти. Същите успяват да помогнат на тялото ни да загуби калций, затова трябва да се внимава с тяхната консумация.

Колкото и да е странно, такъв е и телешкия черен дроб. Той е богат на витамин А. Но когато този витамин е в прекалено голямо количество ефекта е процес на самоунищожаване на костите.

Алкохолът също вреди. Редовната му консумация  ито в големи количества помагат на клетките за изграждане на костите да приемат минерали като калция, който отслабва костната ни система.

Прекаляването с кафето  и кофеина в него също пречи да се абсорбира калция и това вреди а костите.пакетираните сладки, пуканки и изобщо храни, богати на хидрогенни мазнини, също вредят на костите.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.