Вредно ли е за здравето консумацията на 2 лъжици мед дневно?

https://zdravno.net/bolesti/vredno-li-e-za-zdraveto-konsumaciyata-na-2-lazhici-med-dnevno/117103 Zdravno.net
Вредно ли е за здравето консумацията на 2 лъжици мед дневно?

Ново проучване разкрива как се отразява медът на здравето

То е публикувано в специализирано научно издание и се провежда от американски учени.В него участвали над хиляда човека и експеримента продължил два месеца.Те искали да покажат как медът влияе на метаболитните процеси, както и на сърдечно-съдовите фактори.

Изследванията показали, че медът влияе положително на здравето на сърцето, тоест на нивото на захарта и на холестерола в кръвта.

Учените били изненадани от резултатите, понеже медът е 80 на сто захари. Но този пчелен продукт съдържа сложни захари, протеини, органични киселини, както и редки биоактивни продукти, полезни за здравето.

Медът е богат също така и на антиоксиданти. Той съдържа и флавоноиди, които предпазват от кръвните съсиреци. Също и на фенолни съединения, които пазят клетките от оксидативен стрес.

Спецовете са на мнение, че една до две големи лъжици мед на ден са достатъчни, за да е здраво сърцето ни и да получи организма необходимите полезни хранителни вещества.

Но най-добрият вариант е да се консумира мед в най-естествения му вариант. Така той е най-полезен за организма, също така пази сърцето от различни болести.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.