Защо е полезно да ядем динята със семките?

https://zdravno.net/bolesti/zashto-e-polezno-da-yadem-dinyata-sas-semkite/113554 Zdravno.net
Защо е полезно да ядем динята със семките?

Всеки знае ползите на динята

Този сладък плод обаче е не само полезен за нашето здраве, но и семките също носят огромна полза.Свикнали сме да ги махаме, но не бива.

Понеже те изобилстват от антиоксиданти, от фибри, протеини, които носят огромна полза за организма ни.

Семената на динята са невероятен източник на витамини и минерали. Има защо да консумирате динята със семките.Те съдържат богат набор от витамини от група В,цинк, желязо и други вещества.

Семките на динята са изключително полезни за сърдечно-съдовата система. Причината е, че те съдържат магнезий. Оптималните нива на магнезий помага на тялото ни да балансира съдържанието на калий. И двата минерала работят здраво, за да са в кондиция сърцето, нервната система, както и мускулите. Магнезия, заедно с калия, регулират високото кръвно налягане, ритъма на сърцето, намаляват риска от инфаркт и инсулт, носят нервните импулси към мускулите, сърцето, както и към кръвоносните съдове.

Семената на динята подобряват състоянието и на кожата. Защото са много богати и на цинк. Антиоксидантите в семената пък помагат срещу стареенето на кожата и на тялото ни. Бедни са и на калории, което добавя още един плюс към диетата ни. Фибрите в тях подпомагат храносмилането и са стимул за метаболизма.

Ниското съдържание на калории и високото съдържание на протеини помагат за загубата на тегло.Те ни дават и усещане за ситост и то дълго време.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.