Защо хроничната хрема е толкова опасна?

https://zdravno.net/bolesti/zashto-hronichnata-hrema-e-tolkova-opasna/122468 Zdravno.net
Защо хроничната хрема е толкова опасна?

Не бива да се подценява хремата

Тя трябва да се лекува своевременно, а да не се оставя така. Защото всъщност носи опасни последици.

Ако човек изпитва затруднения да диша през носа, тогава той го прави през устата. В такъв случай подобно дишане може да се превърне във вреден навик.

Според спецовете ситуацията особено се нагнетява нощем. Ако има затруднения при назалното дишане или дори да липсва такова, започва да се променя наблягането вътре, в черепа.

Последиците от дишането през устата се усеща на сутринта.на сутринта човек може да се събуди със зачервени очи, както и с тъмночервено лице. Това е много опасно, защото се развива артериална хипертония.

Това е много опасен ефект. Защото се развива синдрома на обстуркивната сънна апнея. Това повишава многократно риска от развитие на инфаркт и на инсулт, защото дихателните движения спират.

Експертите препоръчват да се обърне специално внимание на това, защото да не се стигне до животозастрашаващи последици.

Затова на пръв поглед безобидната хрема може да застраши сериозно нашето здраве и да ни съсипе здравословно, твърдят експертите.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.