Защо студен душ срещу диабет?

https://zdravno.net/bolesti/zashto-studen-dush-sreshtu-diabet/53332 Zdravno.net
Защо студен душ срещу диабет?

Студен душ срещу диабет, е съветът на експертите

Особено полезно е за тези, които имат вероятност да развият диабет тип 2. Този тип диабет предизвиква постоянно възпаление и повишава захарта в кръвта.

Английски спецове твърдят, че студения душ намалява възпалението. Това, от своя страна, предотвратява развитието на захарната болест и последвалите усложнения.

При диабет тип 2 не се произвежда достатъчно инсулин. Хормонът  се произвежда в панкреаса и служи за контрол  на нивото на захарта в кръвта.Инсулинът влияе върху количеството на телесната тъкан  и не функционира ли добре, това води до натрупване на мазнини.

Най-вече в областта на корема, както и около коремните органи. Но бедата не свършва дотук. Възпалението се провокира от химичните вещества, които се произвеждат от мастните клетки.

Заради това спецовете  твърдят, че студеният душ намалява възпалението на тялото,ключов фактор в борбата срещу диабета.

Според експериментите кръвната захар не причинява усложненията при захарната болест. Опасните щети се нанасят от възпалението. А студеният душ действа против възпалението и активира имунитета. Краткосрочното излагане на тялото на студен душ събужда съпротивителните сили на ортанизма. Затова спецовете съветват да се започне  със студен душ за 30 секунди и постепенно да се увеличи до 60 и дори 90. Тялото свиква със стреса и така противодейства на възпалението, оттам със заплахата от диабет.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.