Незабавно потърсете лекар: Ако забележите тези 5 признака на бенките!

https://zdravno.net/zdravni-saveti/nezabavno-potarsete-lekar-ako-zabelezhite-tezi-5-priznaka-na-benkite/48679 Zdravno.net
Незабавно потърсете лекар: Ако забележите тези 5 признака на бенките!

Бенките могат да алармират за меланом

  Меланомът е сред най-опасните от всички видове рак. Ракът на кожата е трети по място на разпространение и не се среща рядко. Болестта е лечима, ако се открие в ранните й фази. [caption id="attachment_5882" align="alignright" width="365"]бенки С бенките трябва да се внимава много, сн. Фейсбук[/caption] Основният сигнал за този рак са бенките, които са променили размера и формата си. Тези пет признака алармират, че нещо не е наред с бенките и трябва да посетите моментално доктор. Безопасната бенка е симетрична. Ако едната й част е по-голяма от дургата, може да е злокачествена. Другият признак е цвета. Бледа, равномерно оцветена-това е здравата бенка. Но потъмнее ли внезапно или не е равномерно оцветена-това може да е опасен знак! Размерът също е важен. Има прост начин да се определи. Прикрепете тъпия край на обикновен молив към бенката и ако тя е по-малка, всичко е наред. Но надвишава ли размерът на диаметъра на молива, потърсете незабавно лекар, пише zdrave.to. Безопасната бенка има ясно изразени ръбове и граници. Всичко извън това, размити граници и неразличими краища, потърсете незабовно доктор. Всякаква промяна в цвета и фармата или размера на бенката може да е повод да се консултирете с дерматолог.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.