Събудите ли се през нощта, никога не правете тези неща

https://zdravno.net/zdravni-saveti/sabudite-li-se-prez-noshtta-nikoga-ne-pravete-tezi-neshta/52647 Zdravno.net
Събудите ли се през нощта, никога не правете тези неща

Качественият сън укрепва тялото ни

Всеки се нуждае от пълноценен сън. Но има случаи, през които се будим нощем и дълго не можем да заспим.Спецовете съветват как бързо да се върнем в сънищата, когато сме се разбудили в средата на нощта.

Един от начините е да не ходим до тоалетната. Само ако имате нужда. Но не се разхождайте без причина до тоалетната. Защото самото ставане от леглото повишава ударите на сърцето, а при движение те се засилват. След което заспиването става доста по-трудно и доста по-бавно.

А успокоението на сърдечния ритъм не става бързо и оттам заспиването също.

Добре е, когато се събудите по някаква причина през нощта, да не хванете веднага телефона си и да надничате в социалните мрежи. Това ни разсейва и ни кара дълго време да останем събудени.

Затова се отпуснете и почивайте, така отново ще се принесете в сънищата.

Понякога, в качеството си да си набавим необходимото количество сън, често се стресираме и това нарушава качеството на съня ни.

Ако се разбудите, не гледайте часовника и не пресмятайте колко часове ви остават до ставането ви, за да отидете на работа.Ако ви разбуди алармата или по някакъв начин се разбудите, не гледайте мобилните устройства или телевизора. Просто  релаксирайте и ще заспите отново.

Но ако нищо от това не ви помага, потърсете специалист.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.