Тези храни са мор за холестерола!Изключително ефективни са (Част 1)

https://zdravno.net/zdravni-saveti/tezi-hrani-sa-mor-za-holesterolaizklyuchitelno-efektivni-sa-chast-1/48681 Zdravno.net
Тези храни са мор за холестерола!Изключително ефективни са (Част 1)

За да понижите холестерола трябва да направите следното

  Ако искате да снижите холестерола не е необходимо напълно да откажете мазните храни. Не изтривайте от менюто си дори продукти, които съдържат холестерол, като яйца, сирене, мляко. [caption id="attachment_5894" align="alignright" width="365"]холестерол Тези храни помагат срещу холестерола[/caption] Целият проблем е в умереността и балансът. Трикът е да комбинирате диетата с продукти, които се борят с възпалението и така ще решите проблема още от детството си. За да се избавите от вредния холестерол, съчетавайте в диетата разнообразни видове плодове, зеленчуци, бобови растения, пълнозърнести храни, риба, постно месо както и много здравословни мазнини. Хапвайте пресни, зелени зелунчуци. Те са богати на антиоксиданти и много ефективни. Такива са зеле, лук, броколи и артишок. Тези храни заздравяват кръвоносната система, защото са богита на фибри. Сурови ядки от всякакйъв вид са изключително полезни. Богати са на фибри и здравословни полиненаситени и мононенаситени мазнини. Понижават лошия холестерол и подобряват здравето на артериите. Чиата и ленените семена са наситени с изключително голямо количество разтворими и неразтворими фибри, които активират червата и допринасят за борбата срещу затлъстяването. Действат и като мощни антиоксиданти. Най-добрият начин да използвате семената е да ги смелите на прах и да ги добавяте към любимото си ястие, пише zdrave.to Зехтинът е другата изключително полезна храна. Той значително намаляване на лошия холестерол, нормализиране на кръвното налягане, подобряване на еластичността на стените на артериите и намаляване на риска от образуване на кръвни съсиреци. Освен това забавя процеса на стареене в организма. Ако ядете авокадо плод всеки ден в продължение на седмица, общият ви холестерол в кръвта ще спадне със 17 процента. Екзотичният плоде богат на витамин В6 и фолиева киселина, на витамин Е, глутатион и мононенаситени мазнини, които понижават холестерола.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.