Защо бирата трябва да се пие задължително с чаша вода?

https://zdravno.net/zdravni-saveti/zashto-birata-tryabva-da-se-pie-zadalzhitelno-s-chasha-voda/113810 Zdravno.net
Защо бирата трябва да се пие задължително с чаша вода?

Лято е, жега и релакс

През горещите летни месеци бирата е сред най-предпочитаните напитки. Тя се пие на обяд, на плажа, дори вечер. Но любителите на бира трябва да внимават с нейната консумация.

Когато тялото ви е прегряло пиенето на студена бира може да ви докара куп беди. Заради студената напитка може да си докарате болно гърло или разстройство.

Затова студената бира трябва да се пие винаги с чаша вода, съветва диетоложката, проф. Байкова.

Причината е, че бирата дехидратира тялото.Т действа като диуретик и причинява често ходене по малка нужда.

Затова водата помага това да не се случи. Обезводняването на тялото се получава и при пиенето на твърд алкохол, като джин, водка, текила и други, които обикновено се консумират през лятото.Твърдият алкохол причинява изпотяване, което води до недостиг на вода в тялото.

В този ред специалистката препоръчва те също да се консумират с чаша вода. Ледът, който се слага в алкохола не е достатъчен, заради което  необходимо да се пие допълнително вода.

В жежките дни навян е добре да се пие айран със сол. Солта задържа водата в тялото, което е добре през топлите месеци.Смутитата от всякакъв вид, също плодовите сокове освежават тялото и ни пазят от жегите.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.