Билката на Тутанкамон и спасява от над 50 болести

https://zdravno.net/bilki/bilkata-na-tutankamon-i-spasyava-ot-nad-50-bolesti/119186 Zdravno.net
Билката на Тутанкамон и спасява от над 50 болести

Билката, известна като билката на Тутанкомон, лекува над петдесет болести

Това е черния кимион. Семената от тази билка е открита още в разкопките Древен Египет, датира още от времето на мезолита и неолита.

Това е безспорно доказателство, че черния кимион е използван от човечеството някъде преди около осем хиляди години.

Учените откриват сред вещите на Тутанкамон масло, което никой не знаел какво е то. По-късно става ясно, че той е от черен кимион.Билката била известна и на римляните, като те я наричали гръцки кориандър.Тя подобрявала храносмилането, лекувала зъбобол, главоболие, също и още куп здравословни проблеми.

Множество изследвания доказват, че черния кимион се използва още за лечение на различни алергии, ревматоиден артрит, алергичен артрит и астма.

Много експерименти доказват, че черния кимион укрепва сърцето. Билката укрепва стени отвътре на кръвоносните съдове на сърцето, като подобрява и еластичността им.

Това помага да се справя с високото кръвно налягане.Черният кимион доказано се преборва и с тревожността, както и подобрява паметта, като по този начин се грижи и за здравето на мозъка.

Серия от проучвания доказват, че билката се справя успешно с над петдесетина болести, които лекува.

Източник: Ретро

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.