Буйна и красива коса? Какво да правим, за да я имаме

https://zdravno.net/bolesti/buyna-i-krasiva-kosa-kakvo-da-pravim-za-da-ya-imame/135009 Zdravno.net
Буйна и красива коса? Какво да правим, за да я имаме

Мечтата на жените е да имат буйна, красива и здрава коса

Тя привлича и мъжете и носи удовлетворение от външния си вид. Но за да се радвате на такава коса е необходимо да полагате грижи.

Един от начините е да се храните здравословно и пълноценно. Балансираната диета, с адекватен прием на протеини, ни дава възможност да се радваме на такава коса.

Според спецовете еднообразното хранене причинява вреда на косъма и оттам на цялата коса.Ако искате силна и здрава коса трябва да отделяте време, за да масажирате скалпа си, както и корените на косата.

С маслата вие стимулирате кръвообращението и ускорявате растежа на косата по естествен път. Подходящи са маслата от розмарин, лавандула, жожоба или мента, както и домашно приготвените масла.

Кофеинът също е много полезен, защото дава рестарт на косата.Маската с кофеин стимулира растежа на косата, като ускорява метаболизма.

Увеличаване на витамините и минералите по естествен път, чрез храната, помага косата ни да е буйна, здрава и красива.

Ако искате да се радвате на дълга и здрава коса, тогава намалете градусите на машата, пресата или сешоара. Ако горите косата си, тогава няма как да се радвате на бляскава и силна коса, която да расте.

Източник: Марица, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.