Експертите: Не стартирайте деня си с кафе, не е здравословно!

https://zdravno.net/bolesti/ekspertite-ne-startirayte-denya-si-s-kafe-ne-e-zdravoslovno/124976 Zdravno.net
Експертите: Не стартирайте деня си с кафе, не е здравословно!

Отдавна учените спорят дали да започваме деня с чаша горещо кафе или пък не

Нови изследвания дават отговор на тази дилема. Според група специалисти не бива да стартираме деня си с ароматната напитка.

Причината е, че не само можем да се пристрастим към черната напитка, но и този навик ни носи доста опасности за здравето ни рано сутрин.

Експертите смятат, че прекомерната употреба на кафе и то още от сутринта, може да ни докара ускорен пулс, както и повишаване на кръвното налягане.

Учените съветват да заменим кафето с цикория, ако усетим, че сме се пристрастили към ароматната напитка. За разлика от кафето цикорията ни дава витамини от група В, които укрепват имунната система. Освен това в него няма кофеин.

Отлично средство за ускоряване на метаболизма и засилване на имунитета е чаят от джинджифил.Тонизиращият му ефект трае много повече, отколкото при кафето.

Освен това джинджифилът стимулира циркулирането на кръвта по тялото ни.Добра алтернатива за стартиране на деня е и чаят от жасмин. Ако тези напитки не са ви по вкуса, заложете на топла вода с мед и сок от лимон, препоръчват спецовете.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.