Как да останем жизнени преди и след празниците?

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-ostanem-zhizneni-predi-i-sled-praznicite/123762 Zdravno.net
Как да останем жизнени преди и след празниците?

Традиция е преди празниците българина да зареди добре масата

Храненето и честото преяждане са част от народопсихологията на нашенеца.Прекомерната употреба на храна води до различни стомашно-чревни разстройства и удря по здравето ни.

Затова спецовете препоръчват няколко съвета как да се спасим от обилното хапване и да остенем жизнени преди, а и след празниците.

Преди празниците и на самия ден е добре да успокоите емоциите и да туширате напрежението. За целта спецовете съветват да изпиете чаша минерална вода на стайна температура, но на малки глътки.

Тя ще ви зареди с енергия, ще регулира водния баланс в тялото и ще накара да заработят добре всички вътрешни органи.

Лекият хранителен режим, с по-постна храна и пиене на течности ни спасяват преди празниците.Газираната минерална вода на трапезата ни дава възможност да се насладим на храната. Тя е богата на минерали от естествен произход.

По време на празниците разреждайте алкохола, за да не прекалите и да не ви хване махмурлук. Което е всъщност форма на обезводняване.

Направете си план колко храна и напитки ще изпиете, за да се наслредите на празника и на компанията.Яжте, сякаш дегустирате, на малки порции и бавно.

Вие преценявате какво количество храна да има в чинията ви.Яжте бавно и продължително, за да не стресирате стомаха, жлъчката и черния си дроб.Направете си план за разтоварващи дни и разходки на открито след празника.

Източник: Марица

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.