Какво да хапваме вечер, за да се отървем от тлъстините около корема!

https://zdravno.net/bolesti/kakvo-da-hapvame-vecher-za-da-se-otarvem-ot-tlastinite-okolo-korema/131994 Zdravno.net
Какво да хапваме вечер, за да се отървем от тлъстините около корема!

Има начин да се отървем лесно от мазнините в корема

За да ги премахнем, ето кои храни трябва да присъстват на трапезата ни вечер. Такива са здравословните въглехидрати, риба, пиле, както и задушени зеленчуци. Това препоръчват специалистите.

По думите на ендокринолозите наднорменото тегло зависи пряко от нивата на кортизола, който е хормона на стреса. Той важи както при загубата му, така и при наддаването на теглото.

Кортизолът от друга страна оказва влияние на метаболизма, което пък повишава глюкозата и инсулина. Ако човек спортува дълго време, но не може и не може да отслабне, това означава само едно-няма достатъчно въглехидратна храна.

А това пък съответно влияе на надбъбречните жлези, където се произвежда кортизолът  и не функционират правилно при неговата липса.

Събуждате ли се през нощта,стресирани ли сте често,трудно ли заспивате, тогава ниското съдържание на въглехидратите не са подходящи за вас, уточняват експертите.

Здравословните въглехидрати, от друга страна, ни даряват с качествен сън и ни помагат да избегнем скоковете на кортизола.

Качеството на съня оказва пък влияние на теглото. Зимата лекарите съветват да има на масата сезонни кореноплодни зеленчуци. Храната също така трябва да е балансирана с протеини, мазнини и въглехидрати. Така че на масата да присъстват често риба, също парче пиле и задушени зеленчуци.

Източник: Здраве.то

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.