Кардиологът: Позата на съня влияе на здравето на сърцето!

https://zdravno.net/bolesti/kardiologat-pozata-na-sanya-vliyae-na-zdraveto-na-sarceto/129013 Zdravno.net
Кардиологът: Позата на съня влияе на здравето на сърцето!

Лошият сън може да увреди сърцето

Но и позата, на която спим през нощта, може да влияе на риска от сърдечни болести. Спането на лявата страна е възможно да причини фини промени в позицията на сърцето.

Някои хора се чувстват неудобно, ако спят на лявата страна. Това е възможно, ако страдат от сърдечна недостатъчност или наскоро им е имплантиран пейсмейкър, предупреждават лекарите.

Тези от нас, които спят на лявата страна, може да получат сърцебиене или някакви необичайни сърдечни удари.

Не е изяснено дали спането на лявата страна увеличава аритмията или предизвиква някакви рецидиви на болестта.

Затова на кардиолозите съветът е тези, които усещат някакви промени в работата на сърцето да изберат друга поза за сън, а не да лежат или спят на лявата страна.

Все още няма пълни доказателства на коя страна е най-добре да спим, за да бъде сърцето ни здраво. И то при положение, ако не страдаме от някакво сърдечно заболяване.

Едно от условията е да си почиваме добре. Ако обаче лежите по гръб, може да влошите белодробния оток при хора, които имат застойна сърдечна недостатъчност.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.