Кайсията-истинска витаминозна бомба!(Ето какво лекува)

https://zdravno.net/bolesti/kaysiyata-istinska-vitaminozna-bombaeto-kakvo-lekuva/112395 Zdravno.net
Кайсията-истинска витаминозна бомба!(Ето какво лекува)

Кайсията е истинска витаминна бомба, сочат проучванията

Този южен плод съдържа цял набор от полезни хранителни вещества.При сушените плодове тези ценни хранителни вещества се увеличават почти път пъти.

Фантастичният плод съдържа почти цялата гама от витамини, минерали, фибри, както и антиоксиданти.

На всичкото отгоре хидратират тялото ни, заради богатото съдържание на течности.

Кайсията оказва положително въздействие на хемоглобина, укрепва имунитета, изостря зрението.Слънчевият плод действа профилактично на сърцето и кръвоносните съдове, както и на щитовидната жлеза.

Има и още куп ползи, ако консумирате редовно от този фантастичен плод. Кайсията снижава холестерола, прочиства тялото ни от токсини, също така укрепва костите. Дамите може да се радват, защото хапването на кайсии бори и остаряването.

Кайсията може да се използва в различни варианти. Както в прясно състояние, така и сушени, във вид на сладка, конфитюри, чайове, отвари, разнообразието е огромно.

Пресните кайсии ни доставят директно витамините и минералите в храната. Сушените плодове пък са на първо място сред пресните плодове.Сокът от кайсии е също толкова ценен, колкото плодовете. Защото съдържа цяла гама от полезни витамини и минерали, също като в прясната продукция. Освен това имат свойството да чистят токсините в тялото. Редовната консумация на изцедения от кайсиите сок чисти холестеролните плаки и ни пази от инфаркт и инсулт.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.