Колко често трябва да сменяме калъфките на възглавниците?

https://zdravno.net/bolesti/kolko-chesto-tryabva-da-smenyame-kalafkite-na-vazglavnicite/110361 Zdravno.net
Колко често трябва да сменяме калъфките на възглавниците?

Калъфките на възглавниците са развъдник на вредни микроорганизми

Това са установили американски учени, на базата на серия изследвания. Тези бактерии лесно проникват в дермата и причиняват различни болести. Затова трябва да знаем колко често трябва да сменяме калъфките на възглавниците, за да не се заразяваме от различни заболявания.

В повечето случаи калъфките на възглавниците се сменят заедно със спалното бельо. Обикновено тази манипулация се извършва веднъж на седем или на десетина дни. Но според мнението на спецовете калъфките на възглавниците трябва да се сменят доста по-често.

По медицински данни човек губи по 40 000 клетки от кожата.Освен това в леглото прекарваме поне по седем-осем часа на ден.

И разбираемо половината от тази цифра кожни клетки остават на възглавницата.По тази причина дерматолозите съветват калъфките на възглавниците да се сменят поне два или три пъти през седмицата, за да се избегнат различни кожни заболявания.

Честата смяна на калъфките се превръща в бариера срещу разпространението на вредните бактерии.Самата възглавница също трябва да се подменя. Експертите са категорични, че това трябва да се случва на едва или на две години, по същата причина.

На половин година е добре да се пере или да се води на химическо чистене.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.