Кой хормон причинява преждевременната смърт?

https://zdravno.net/bolesti/koy-hormon-prichinyava-prezhdevremennata-smart/123763 Zdravno.net
Кой хормон причинява преждевременната смърт?

Има няколко фактора, които могат да причинят преждевременната смърт

Това са сгъстяване на кръвта, възпаление на кръвоносните съдове, както и забавяне на кръвния поток.Цялата тази съвкупност води до опасната тромбоза. Като допълнение на целия този микс има още една причина-блуждаещ тромб.

Той се намира в дълбоките вени на крайниците и с едната си част е закрепен за венозния съд, а другата е свободно плаваща в кръвта.

Това е опасно, защото може да се откъсне и чрез кръвния поток може да причини тежка белодробно-сърдечна недостатъчност и внезапна смърт, алармират експертите.

Блуждаещият или плаващ тромб може да бъде предизвикан от дълго стоене на едно и също място, от обезводняване, пушене на цигари,наднормено тегло, хронични болести, разширени вени и други.

Но има още една причина за това опасно състояние и то е стресът.Най-важният фактор, причиняващ сгъстяване на кръвта и възпаление на кръвоносните съдове, е хроничния стрес,предупреждават кардиолозите.

Ако сме подложени на дълготраен хроничен стрес, тогава тялото ни е „бомбардирано“ със смърт хормона-кортизол.

Той причинява всички тези опасни жизнени процеси в организма ни.А основната грешка е да оставим стреса да отмине и да не направим нищо по въпроса.

Но спецовете съветват да използваме съвременните психотехники, за да се избавим от постоянния и опасен стрес.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.