Махнете тези храни от менюто си!Причиняват бързо побеляване

https://zdravno.net/bolesti/mahnete-tezi-hrani-ot-menyuto-siprichinyavat-barzo-pobelyavane/112578 Zdravno.net
Махнете тези храни от менюто си!Причиняват бързо побеляване

На определена възраст косата става бяла

Но сивата коса е кошмар за дамите. Те искат колкото е възможно по-дълго да се прикрият следите на времето.

Жените прикриват сребърните косми с различни бои за тази цел. Но има някои храни, които предизвикват този процес да се случи по-бързо от необходимото време.

Бързото побеляване на косата се предизвиква от определени храни, които не са подходящи за целта.Те предизвикват стрес, а и повишават нивата на свободните радикали. Такива са сладкишите, както  и мазните храни, също така и храните, които са пържени. Всички те са „виновни“ за посивяването на косата.

Причината е, че тези храни повлияват с отрицателен знак на фоликулите на косата, които от своя страна нарушават преминаването на меланина в тях.

Заради което той не може да допринесе за оцветяването на косата и тя си остава сребриста.

По думите на спецовете тези храни действат отрицателно, защото влияят на организма да старее по-бързо. Затова тези продукти трябва да не се вкарват в диетата често.

Но има случаи, когато млади хора също побеляват по-рано от възрастта, когато това се случва. Причината може да е стреса, коментират експерти. Освен това аномалията може и да е генетично обусловена, твърдят спецовете.В такъв случай и много млади хора може да побелеят.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.