Не ги подминавайте!Тези закуски мощно ускоряват метаболизма

https://zdravno.net/bolesti/ne-gi-podminavaytetezi-zakuski-moshtno-uskoryavat-metabolizma/112666 Zdravno.net
Не ги подминавайте!Тези закуски мощно ускоряват метаболизма

Закуската е важна за стартирането на деня

Има закуски, които ускоряват метаболизма. И са здравословни за организма ни.

Такава е овесената каша. Богата е на разтворими фибри, забавя храносмилането и дава ситост.

Овесената каша регулира нивата на кръвната захар.Семената от чиа също са с богато съдържание на много фибри и полезни мазнини.Залейте с мляко и прибавете мед, сложете в хладилника и на сутринта може да добавите горски плодове.Семената се разширяват стомаха и дават усещане за ситост.

Всичките горски плодове помагат на храносмилането и гарантират здравето на червата.Смутитата са още една добра закуска, при които се съчетават горските подове и зеленчуците, и гарантират здравето на цялото тяло, и всички органи.Към тях може да прибавите дори семена от чиа, както и смляно ленено семе и закуската става супер здравословна.

Пълнозърнестият тост е много по-добър за здравето от белия хляб.

Той съдържа повече трици, фибри, както и много полезни вещества.Помага да се понижи кръвната захар, а и ускорява метаболизма.

Авокадото е друга здравословна закуска. Съдържа полезни мазнини. Зеленчукът помага да отслабнем. Освен това регулира апетита.

По думите на специалистите авокадото може да се сложи върху пълнозърнест тост, както и да се добави към здравословните смутита, за да бъде закуската още по-здравословна.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.