При проблеми с червата кои болести се активират?

https://zdravno.net/bolesti/pri-problemi-s-chervata-koi-bolesti-se-aktivirat/52738 Zdravno.net
При проблеми с червата кои болести се активират?

Червата имат огромна роля за здравето ни

Ако червата не са в ред, тогава болестите се появяват. Една от тях е гладът за захар. Бактериите в червата ни страдат от различни дисбалансни състояния. И при голяма част от тях причината е прекомерната консумация на захар.

Ако наддаваме на килограми през годините, това означава, че увеличаваме консумацията на сладки храни и захар.

Ако хапваме безконтролно от тези продукти и килограмите растат, а с тях и различни здравословни проблеми.

Колкото и странно да звучи, болните черва оказват влияние и на психиката ни. Те са далеч от мозъка, но имат много близка връзка. Ако имаме проблеми с червата, това ни докарва стрес, депресия, тревога, меланхолия, категорични са експертите.

Понеже серотонинът, който отговаря за нашето спокойствие и щастие, се произвежда именно в червата.

Червата синтезират различни хранителни продукти. Един от тях е и глюкозата. Но ако този продукт е в излишество, това ни докарва много проблеми. Един от тях е опасната захарна болест. При това заболяване се повишава нивото на захарта в нашата кръв.

Нарушената работа на червата може да ни докара и проблеми с кожата. Кожата ни страда и по редица други причини. Такива са външните условия, вредните слънчеви лъчи, студа, топлината, хормонални проблеми,недостатъчни грижи. Но дисбаланса в червата също имат огромна „вина“.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.