Три храни, които не спасяват от сърдечен удар

https://zdravno.net/bolesti/tri-hrani-koito-ne-spasyavat-ot-sardechen-udar/117267 Zdravno.net
Три храни, които не спасяват от сърдечен удар

Инфарктът покосява все повече хора по света

Той е една от водещите болести, които отнемат най-много човешки живота. Най-често причината за сърдечния удар е атеросклерозата. В този случай по стените на кръвоносните съдове се отлагат холестеролни плаки, които пречат на кръвния поток да достига от сърцето.

Холестеролът е  полезен, защото той е градивният материал за клетките  и ги пази от оксидативен стрес.

Но има храни, които предотвратяват високия холестерол и по-точно от „лошия холестерол“, като оттам пазят от сърдечни проблеми.

Първото място държи мазната риба от морето. Тя е богата на полезни ненаситени мастни киселини. Те се съдържат също в лененото масло, както и в черния дроб на треската.

По думите на диетолозите човешкото здраве зависи от състоянието на чревната флора. И най-вече от бактериите, които живеят в нашите черва.В тази връзка трябва да се консумират ферментирали храни, повече плодове и зеленчуци, както и пълнозърнести зърнени храни.Защото те съдържат фибри, които се намират в тези хранителни продукти.

Консумацията на всичките тези храни предотвратяват атеросклерозата, както и инфаркта.

Те трябва да присъстват задължително на трапезата на всеки, за да се чувстваме здрави и жизнени. Другият начин да избегнем удара на сърцето е да се разхождаме минимум по час на ден. Ежедневните тренировки също ни пазят от опасните болести  пази сърцето ни от различни заболявания.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.