Учени доказаха: Този алкохол снижава холестерола и пази сърцето

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-dokazaha-tozi-alkohol-snizhava-holesterola-i-pazi-sarceto/123818 Zdravno.net
Учени доказаха: Този алкохол снижава холестерола и пази сърцето

Всеки знае, че прекаляването с алкохол вреди на здравето

Но някои напитки, при определена консумация, помагат, твърдят докторите.Виното се счита за най-здравослония алхокол, защото намалява холестерола, пази сърцето, понеже съдържа антиоксиданти.

Но американски учени твърдят, че има по-полезен алкохол от виното и това са пенливите вина или шампанското. Но те предупреждават да не се прекрачват здравословните норми, а според СЗО няма безопасен алкохол.

Подобно на червените и белите вина, шампанското понижава холестерола, пречи за образуване на тромби, предотвратява възпаление на кръвоносните съдове.Това намалява риска от инсулт и инфаркт.

Шампанското съдържа полифеноли, които ни пазят от оксидативен стрес, от болестите Алцхаймер и  Паркинсон, както и от сенилна деменция.

Новогодишната напитка подобрява сърдечната дейност  и снижава лошия холестерол.Но все пак спецовете препоръчват да не се превишава дозата. За жените тя е една чаша на ден, при  мъжете са две чаши шампанско дневно.

Алкохолът вреди на хора със здравословни проблеми, както и на бременни жени.При хора на средна възраст и по-възрастни алхохола помага за намаляване риска от сърдечни болести,удар и развитие на диабет тип 2.

Въпреки това от СЗО съветват, че здравословната диета и упражненията помагат повече на здравето, отколкото алкохола.Алкохолът вреди на по-младите хора. И колкото по-рано се започне с пиенето, толкова по-често се развива зависимост към питиетата, предупреждават експертите.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.