Учени категорични: Кафето пази сърцето и още ползи за здравето

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-kategorichni-kafeto-pazi-sarceto-i-oshte-polzi-za-zdraveto/144087 Zdravno.net
Учени категорични: Кафето пази сърцето  и още ползи за здравето

Учените са категорични, че кафето пази сърцето ни

Ако човек приема кофеиновата напитка, тя ни пази от сърдечносъдови болести. Тези, които пият по три напитки на ден, опасността от болести на сърцето  е още по-малка.

Според учените, ако пиете по три чаши кафе на ден, не само ще усетите прилив на енергия, но и ще съхраните здравината на сърцето си.

Прекалената консумация на кафе наистина може да ни остави будни, но умерената ни пази от диабет тип 2, от коронарна болест на сърцето, както и от инфаркт.

Ако пиете кафе три пъти на ден намалявате риска от сърдечни болести наполовина, в сравнение с тези, които пият само по едно кафе на ден.

В тази връзка  е направено мащабно проучване в периода 2006-2010 година.

На базата на изследването е установено, че тези от участниците, които пият кафе по веднъж на ден имат по-малък риск от сърдечни болести. А тези, които пият по три чаши от ароматната напитка намаляват риска още повече.

Според резултатите на изследването кофеинът в кафето намалява „лошия“ холестерол, което е добре за здравето ни. Високите му стойности водят до сърдечни заболявания, а кафето ни пази от тях.

Въпреки че кафето е добро за здравето ни, при някои хора може да доведат до сърцебиене. Затова експертите препоръчват да се пие до три чаши на ден кафе.

Повече от това количество може да доведе до безсъние, нервност, високо кръвно налягане и стомашни проблеми.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.