Всеки ден тези храни да са на масата: Правят ни млади и здрави!

https://zdravno.net/bolesti/vseki-den-tezi-hrani-da-sa-na-masata-pravyat-ni-mladi-i-zdravi/120356 Zdravno.net
Всеки ден тези храни да са на масата: Правят ни млади и здрави!

Има храни, които ни правят млади и здрави

Тези храни повишават имунитета и зареждат тялото с необходимите витамини и минерали. Затова тези храни винаги трябва да присъстват на трапезата ни. Рибата трябва да хапваме колкото е възможно п-често. Тя нормализира кръвното налягане, грижи се за здравето на сърдечно-съдовата система, метаболизма и ни помага да сме слаби.

Другата полезна храна са яйцата. Те са богати на аминокиселини, които  подобряват здравето и работата на мозъка.

Възможно по-често е добре да консумираме пълнозърнеста каша. Тя помага за добрата работа на червата, помага да отслабнем и засища тялото ни.

Кефир, натурално кисело мляко, извара  е добре също да присъстват на трапезата ни.Те подобряват работата на червата, на храносмилателния тракт  и засилват имунитета.Причината е калция, който се съдържа в тях, както и други полезни вещества.

Отличен заместител на сладкишите и сладките изкушения са ядките. Сушените плодове също са полезна храна за организма ни.Подобряват работата на мозъка,укрепват имунната система, подобряват работата на сърцето.

Затова спецовете съветват непременно тези храни да се включаме в ежедневната си диета. Те подобряват работата на тялото и на всички вътрешни органи.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.