Забележите ли тези три признака: Реагирайте, вероятно е инсулт!

https://zdravno.net/bolesti/zabelezhite-li-tezi-tri-priznaka-reagirayte-veroyatno-e-insult/127842 Zdravno.net
Забележите ли тези три признака: Реагирайте, вероятно е инсулт!

Инсултът поразява все по-млади хора

По думите на докторите три четвърти от хората, страдащи от мозъчен удар, са на възраст под седемдесет години. Според последните проучвания от това коварно заболяване страдат дори хора, които са много под петдесетте години.

Според специалистите зимата отключва много повече вероятността да ни покоси инсулта. Причината е, че студеното време, особено смяната на топло със студено време, увеличава риска от нарушаване на кръвоснабдяването на мозъка.

Заболяването може да се излекува напълно, ако се хванат навреме първите симптоми. За целта спецовете посочват три признака, които не бива да се пренебрегват, а да се реагира моментално, щом се забележат.

Първите симптоми са леки и това е най-благоприятното време да се лекува болестта.Задълбочаването на болестта води до болка, но в началото не е така. Затова е важно да се реагира моментално, ако те се установят.

Първият признак е ако забележите дори минимално изкривяване на лицето. Вторият е внезапна слабост в едната или другата ръка и третият симптом е внезапна промяна на говора.

Затова, като видите тези признаци у свой близък, трябва да се реагира моментално. Или да се извика лекар, или да се заведе болния в специализирано заведение, съветват докторите.

Причината е, че тези три признака неминуемо водят до инсулт.

Източник: Здраве.то

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.