Защо е много вредно да спим по корем?

https://zdravno.net/bolesti/zashto-e-mnogo-vredno-da-spim-po-korem/53805 Zdravno.net
Защо е много вредно да спим по корем?

Положението на тялото, по време на сън, се отразява на здравето

Много хора спят по корем. Но според спецовете това сериозно вреди на здравето ни.

При тази поза, по време на сън, може да получим болки в гърба. Причината е, че главата е в неестествено положение и то в продължение на 6 до 8 часа. Това натоварва гръбначния стълб. Мускулите се напрягат и то по време на сън, заради което ни докарват болки в кръста.

При това положение главата е неестествено изкривена на една страна. В резултат може да се притисне една от артериите и това да влоши снабдяването на кръв до органите на цялото ни тяло.

Легнали по корем също така натоварваме сърдечния мускул. В тази поза се натоварват белите дробове и те не могат спокойно да поемат въздух. Кръвта се окислява по-малко и сърцето се насилва да работи в неестествен режим.

Навикът да спим в тази поза може да причини  и проблеми с кожата.Получават се отоци, заради неестественото положение на гръбнака, което пречи на нормалното оттичане на лимфата.Освен това страда кожата по лицето, както и по деколтето.

Ако все пак имате навик да спите по корем, направете следното. А то е възглавницата ви да бъде тънка  и мека.Така се натоварват по-малко прешлените на шията.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.