Защо ягоди: Лекуват ума и сърцето!(Подробности)

https://zdravno.net/bolesti/zashto-yagodi-lekuvat-uma-i-sarcetopodrobnosti/114148 Zdravno.net
Защо ягоди: Лекуват ума и сърцето!(Подробности)

Ягодите се оказват чуден лек за здравето

Те са мощен стимулант против болестите на сърцето, подобряват паметта  и даряват здраве на мозъка.

Те съдържат вещества, които са мощни антиоксиданти. Само няколко ягоди на ден подобряват функцията на червата, пазят ги от различни заболявания.

Този плод е богат на фибри и витамин С, които намаляват оксидативния стрес на организма. Заради съдържанието на този витамин те засилват имунитета.

Учени от Калифорнийския университет са направили експеримент . На базата на това проучване се установило, че ягодите носят много ползи за здравото. Те подобряват когнитивните функции на мозъка, понижават високо кръвно налягане, пазят сърцето от различни болести.Богати са на калий, който помага да се намалят границите на кръвното налягане.Според експерименти три дози на ден ягоди намаляват риска от инфаркт с около тридесет и пет на сто.

Затова спецовете съветват да сложим този слънчев плод в диетата си. Те действат и на теглото ни, като го понижават.

Една проста промяна в диетата на възрастните хора може да доведе до впечатляващи резултати, категорични са експертите.

Ягодите задоволяват желанието ни за нещо сладко, без да повишават кръвната захар при завишена консумация на захар.И заради ниското съдържание на калории са подходящи за всякакви диети.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.