Зимата активира редица опасни болести

https://zdravno.net/bolesti/zimata-aktivira-redica-opasni-bolesti/123707 Zdravno.net
Зимата активира редица опасни болести

През зимата не страдаме само от настинка и грип

Студените зимни месеци обострят още куп опасни заболявания. Студеният въздух засилва симптомите на астмата, като зачестяват хриповете и задухът.Въздухът, който поемаме през устата, не може да се затопли, заради което се провокират спазмите.

През зимните дни също се засилва алергията. Тя се изразява в повишена чувствителност към студ и алергии, провокирани от затворени помещения.Симптомите може да са сърбеж в носа, хрема, запушен нос, често и обриви.

Статистиката сочи, че през зимата се увеличава числото на инфарктите.Зимата провокира повишаване на кръвното налягане, което товари сърцето. То също трябва да работи на по-бързи обороти, понеже трябва да загрява тялото през студените дни.

Тези, които страдат от артрит, също се оплакват през зимата. Казват, че ставите им стават по-болезнени и сковани през студените дни.Все още не е напълно уточнено защо се случва всичко това. Може заради повишаване на атмосферното налягане, честото изстиване,настинките, които намаляват имунитета и недостига на витамин Д.

Студът причинява и обостряне на бъбречните заболявания. Затова, хора с тези хронични болести, трябва да внимават, за да не изстиват.

Източник: Ретро

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.