Не ги правете! 3 основни грешки, които ни пречат да слабеем

https://zdravno.net/dieti/ne-gi-pravete-3-osnovni-greshki-koito-ni-prechat-da-slabeem/132153 Zdravno.net
Не ги правете! 3 основни грешки, които ни пречат да слабеем

Всеки желае бързо да отслабнем през лятото

Тези, които искат да имат стройно тяло през лятото, често правят три основни грешки. Лекарите посочват кои са те.

Отказът от консумацията на мазнини е грешка, защото трябва да хапваме „правилната мазнина“. Тя е необходима на тялото, за да функционира нормално,понеже диета с ниско съдържание на мазнини вреди на тялото ни.

Ако изключваме мазнините, тогава забавяме метаболизма, тялото ни не може да усвоява полезните витамини, влияе  и на правилното синтезиране на хормоните.

Затова спецовете съветват да хапваме нерафинирани растителни масла, ядки, семена, риба и млечни продукти.Никак не са здравословни диетите с ниско съдържание на мазнини. Мазнините дават енергия на мозъка, участват в синтеза на различни хормони.

Витамините, които са в минимални количества през пролетта, са мастноразтворими. Такива са Д,Е,А и К. Именно наличието на мазнини става възможно те са да се усвоят от организма ни.

Другата грешка, която правим, са строгите ограничения на диетата. Това са различните видове гладуване, хранене с малко въглехидрати, монодиети, суровоядство и други. Отказът от отделни храни или вещества може да причинят стрес на тялото ни, особено през пролетта, когато организма ни е отслабнал.

Третата грешка, която правим , е различните видове детоксикация. Прекомерната им употреба може да провокира различни хронични болести.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.