В никакъв случай не изхвърляйте кората от нара!(Топи дори тумори)

https://zdravno.net/narodna-medicina/v-nikakav-sluchay-ne-izhvarlyayte-korata-ot-naratopi-dori-tumori/123268 Zdravno.net
В никакъв случай не изхвърляйте кората от нара!(Топи дори тумори)

Нарът е уникален плод

Ползите от тази южна сладост са познати още от древността.

Плодовете на нара съдържат витамини от група В, също така витамините С, Н и други. Нарът е богат на съединения като манган, йод, магнезий, желязо и други.

Уникален е, понеже има в състава си петнадесет аминокиселини, шест от които се срещат само в месото.Те правят плодът ценен не само за вегетарианци, но и за хора, които страдат от излишни килограми.

По думите на турски лекари кората от нар не бива да се изхвърля. Тя е ценна, колкото и плода. Според специалистите кората от този южен плод топи тумори.

Сокът от нар също е много полезен. Но кората съдържат доста ценни вещества, които носят много ползи на организма и се грижат за здравето ни.

Кората на нара понижава количеството на лошия холестерол в кръвта.Плодът също така се грижи за здравето на сърцето и кръвоносните съдове, за окисляването на кръвните клетки. Освен това намалява риска от инфекции на горните дихателни пътища.

Доказано е, че при консумация на нар се намаляват болките от ревматизъм, ставите, намаляват отоците и подуването на крайниците.

Кората на нара се изсушава и се приготвя лечебна отвара. Лъжица изсушени кори се заливат с гореща вода. Престояват половин час и се прецежда през марля. Охладената напитка се пие на гладно, 5 пъти на ден по 40-50 мл.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.