Искате да забавите стареенето? С тези суперхрани го постигате

https://zdravno.net/bolesti/iskate-da-zabavite-stareeneto-s-tezi-superhrani-go-postigate/53392 Zdravno.net
Искате да забавите стареенето? С тези суперхрани го постигате

Остаряването е нормален процес

Но с времето тялото ни претърпява промени и риска от някои болести се увеличават. Има суперхрани, които забавят този процес на стареенето.

Те са богати на много ценни вещества и минимално количество калории. Добре е този процес на прием на определени храни да стане на 40-годишна възраст. Тогава тялото започва да губи мускулна маса, претърпява промени и хормонален дисбаланс.

Такава добра храна е шам фъстъкът. Той се бори със свободните радикали, които увреждат клетките и допринасят за възпалението. А тази храна е богата на антиоксиданти, които стопират този процес.

Освен това влияят на клетъчното стареене и продължителността на живота. Друга важна храна, която забавя процеса на стареене на целия организъм е  сьомгата  и изобщо всякаква мазна риба. Те са богати на протеини, които поддържат мускулната маса, особено при по-възрастните хора. Рибата дава ситост и ни пази от надебеляване.

Богати са и на полезни мазнини, които пазят сърцето от различни заболявания.

Червената боровинка, както и сокът от нея са идеално средство срещу стареенето. Чаша от този вкусен плод на ден, в продължение на три месеца, подобряват паметта и укрепват нервната система. Тези вещества също снижават холестерола, борят се с рака и риска от сърдечни болести.

Ягодата пази тялото от стареене, богат източник на витамин С са.Тъмните зеленчуци са пълни с витамини, които пазят паметта, забавят стареенето на мозъка, пазят сърцето и очите.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.