Коя риба е най-здравословната?Разкрива диетолог

https://zdravno.net/bolesti/koya-riba-e-nay-zdravoslovnatarazkriva-dietolog/114522 Zdravno.net
Коя риба е най-здравословната?Разкрива диетолог

Рибата е сред най-здравословните храни

Спецовете посочват, че най-полезна сред рибите е скумрията. Тя  е богата на полезните омега-3 мастни киселини, както и на протеини.

По думите им този вид риба има по-голямо количество протеини, отколкото дори в черния дроб на треската.

Белтъчините се усвояват доста по-бързо от рибата, отколкото от месото и стават за изграждане на целия организъм.

Тези полезни мастни киселини, които се съдържат в рибата, не дават възможност на лошия холестерол да се натрупва по стените на кръвоносните съдове.Това пазя хората от мозъчен и сърдечен удар, както и от атеросклероза.

Скумрията не се отглежда като аквакултура. Това дава възможност в тялото й да се натрупат омега-3 мастни киселини по естествен начин.

Много важно за здравето на човека е натрупването на по-голямо мастни киселини в рибата.

При това скумрията съдържа голямо количество витамин Д. Той влияе на имунитета, както и на ставите, също така ни пази от остеопорозата.

Това влияе на костите и на ставите, както и на остеопорозата. Затова консумирането на риба е задължителна част от менюто ни. Спецовете съветват тя да присъства поне веднъж на трапезата ни, но най-добрия вариант е поне два-три пъти седмично.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.