Може да спасите живот! Ако забележите тези първи признаци на инсулт

https://zdravno.net/bolesti/mozhe-da-spasite-zhivot-ako-zabelezhite-tezi-parvi-priznaci-na-insult/122473 Zdravno.net
Може да спасите живот! Ако забележите тези първи признаци на инсулт

При нарушение на кръвообращението се получава увреждането на мозъчните функции и тогава идва инсулта

След 55 години рискът от мозъчен удар се повишава.Всяка година се регистрират 45 000 нови случаи на инсулт.В такъв случай е необходимо да се реагира бързо, за да се намалят уврежданията, както и да се спаси живота.

Целта е да се видят първите симптоми на това заболяване.Те са бързо разпознаваеми. При първите признаци на болестта може да провисне едната буза.

Освен това болния не може да задържи в успоредно положение двете си ръце, чувства се изтръпване или слабост в ръцете или краката.Забелязва се завалване на говора, също и невъзможност да се отговори на прост въпрос.

Дори и да видите само един от този симптоми, трябва да реагирате веднага и да се обадите на спешна помощ.

При подобни признаци болният да се постави в спокойна позиция. Да се завърти на едната страна, за да не се задави, ако има симптоми на повръщане.

Терапевтичното време, през което трябва да се реагира, е добре да се реагира веднага.Болният да се настани за лечение в специализираното отделение, за да са пораженията по-малко и така да се спаси живот.

В такива случаи обикновено не се следи кръвното налягане, не се познава болестта аритмия, също така липсва профилакти, заседналия живот, прекаляване с пушенето и пиенето също вредят много.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.