Не изхвърляйте черупките от яйца!Лекуват стави, остеопороза и още куп болести

https://zdravno.net/bolesti/ne-izhvarlyayte-cherupkite-ot-yaycalekuvat-stavi-osteoporoza-i-oshte-kup-bolesti/53333 Zdravno.net
Не изхвърляйте черупките от яйца!Лекуват стави, остеопороза и още куп болести

Яйчените черупки са аптека за здраве, затова не ги хвърляйте

Те съдържат полезната за организма, в лесно смилаема форма, калциев бикарбонат. Това вещество е балсам за стави и болестите по тях. Освен това са пълни с мед, фосфор и други полезни вещества.

Тези полезни вещества пазят от болки в ставите и мускулите, остеопороза,счупвания, както и от последствията от тези болежки. Черупките от яйца имат още вещества, които пазят сърцето, действат добре на кожата, косата и ноктите.

Освен това те имат свойството да пречистят кръвта и да я пазят от сгъстяване. И още куп ползи носят веществата в черупките за тялото, като засилват имунитет, пазят от рахит, анемия, гърчове и болезнен месечен цикъл.Справят се добре и срещу умората.

Макар да са естествен лек срещу много болести, яйчените черупки трябва да се почистят внимателно, защото по повърхността им има много бактерии.Затова трябва да се изчисти внимателно повърхността на черупките от яйца,както и вътрешността им. После черупките се потапят във вряла вода и се варят около пет минути. Изсушават се и се пекат във фурната на сто градуса.След което се смилат на прах.

Препоръчителната доза е около грам-грам и половина дневно. Но след консултация със специалист.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.