По кои признаци да познаем настъпващ инсулт?

https://zdravno.net/bolesti/po-koi-priznaci-da-poznaem-nastapvasht-insult/114417 Zdravno.net
По кои признаци да познаем настъпващ инсулт?

Инсултът  е болестта, която отнема все повече жертви по света

Спецовете съветват как да познаем инсулт, който настъпва

С увеличаване на температурите рискът от развитието на мозъчен удар е нараснал.В тази връзка може да се каже, че ако се хване в началото, болния може да се излекува напълно. Затова е добре да се хванат първите признаци на настъпващия инсулт.

За да разберете дали човека срещу вас е с инсулт, трябва да го накарате да се усмихне.Ако имате нарушено кръвоснабдяване на мозъка, тогава може половината от лицето ви да остане неподвижна.Може да получи и слабост на мускулите. Затова трябва да го накарате да вдигне ръцете си нагоре, като му предложите да задържите ръцете си по-дълго време.

Другото, което искате от човек, за когото се съмнявате, че има инсулт,да повтори проста фраза. Ако не успее да направи това, може би е имал остра атака от нарушение на кръвоснабдяването.

Но най-голямата помощ идва, когато трябва да се потърси помощ и то навреме. Това дава шанс лечението да бъде ефективно и да има резултат. Като оптимално време за откриване на болестта и да се реагира е времето между два и три часа след като атаката започне.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.