По кои признаци познаваме микроинсулта?

https://zdravno.net/bolesti/po-koi-priznaci-poznavame-mikroinsulta/54937 Zdravno.net
По кои признаци познаваме микроинсулта?

Микроинсултът винаги идва с няколко симптоми

Проблемите с кръвоснабдяването на мозъка не бива да се пренебрегват.

За да предотвратите появата на микроинсулта, свържете се с лекар. При положение, че изпитвате някаква тревожност и проблеми със сърцето и кръвоносните съдове. Микроинсултът може да се провокира от спазъм в кръвоносните съдове, както и при образуването на тромби.

Мозъкът има нужда от кислород, както и от различни вещества, които са необходими за неговата дейност. Без да има нормално движение на кислород, без да има препятствия, нервните клетки умират и то за отрицателно време.

Има признаци, които показват, че мозъчния удар настъпва. Това са внезапно, връхлитащо ни главоболие, замаяност, както и изтръпване в областта на лицето. Също изтръпване в крайниците, както и проблеми със зрението. Освен това може да се получат светкавици, както и черни точки пред очите, също некоординирани действия. Може да получите болезнена реакция на светлина, силен звук, скок в кръвното налягане, свързано с гадене, повръщане, както и проблеми с речта, защото е трудно да отговорите и на трудни въпроси. Микроинсултът може да премине в разстояние на четири часа и половина.

Симптомите може да спрат и след една минута, само че непременно извикайте лекар, за да не се усложни положението.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.