С тези правила през лятото се пазим от тромбоза!

https://zdravno.net/bolesti/s-tezi-pravila-prez-lyatoto-se-pazim-ot-tromboza/112765 Zdravno.net
С тези правила през лятото се пазим от тромбоза!

Рискът от тромбоза се увеличава с повишаване на температурата

Тромбозата може да засили вероятността от различни сърдечно-съдови болести, както инфаркти и инсулти.Болестта представлява патологично образуване на съсиреци в кръвоносните съдове, които пречат на нормалното кръвообращение. При откъсване от мястото на образуване, тръгнат ли нагоре по кръвния поток, могат да запушат в съда. В резултат лишават достъпа на клетките до хранителните вещества и кислорода, и това може да причини увреждане на тъканите.

Колкото е по-голямо и сериозно това запушване, толкова организма може да се увреди повече.Болестта е най-честата причина за смърт в развитите страни.

Спецовете съветват как, през горещите летни дни, да се предпазим от тромбозата.За да нямаме сериозни проблеми добре е да пием много вода, като минимума е по два литра на ден.

Така дехидратираме организма си и пресичаме вероятността кръвта ни да се сгъстява.

Другото условие, което съветват специалистите, е да носим съответните медицински чорапи. Те подобряват кръвообращението и пречат да се развие и задълбочи тромбозата.

За да избегнем опасността от тромбоза е добре да водим активен начин на живот, както  и да се движим повече. Това ни предпазва от застой на кръвта в долните ни крайници.  Това правило важи най-вече за хора, които страдат от разширени вени.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.