Тези храни ни помагат да заспиваме по-бързо

https://zdravno.net/bolesti/tezi-hrani-ni-pomagat-da-zaspivame-po-barzo/110142 Zdravno.net
Тези храни ни помагат да заспиваме по-бързо

Ако пушите и пиете повече вечер, също така правите упражнения, това може да наруши съня ви

Защото се забавя производството на мелатонин. Също така вредно е да се консумират тежки и мазни храни вечерно време.

Но добрата новина е, че има все пак храни, които ни карат да заспиваме по естествен път и да спим пълноценно.

Благоприятна храна за сън са вишните. Но те трябва да се консумират през деня, а не вечер, защото съдържат захар, която може да ни разбуди. Те могат да се приемат под формата на сок. Доказано е, че две чаши вишнев сок на ден ни даряват здрав сън.

Другата благоприятна храна е лещата. Бобовите култури са пълни с вещество, което води до производството на серотонин. Това вещество ни прави активни и енергични, като вечер се трансформира в хормона на съня-мелатонин.

За процесът са необходими и витамини от група В, както и фолиева киселина, които се намират в изобилие в лещата.Храната съдържа и сложни въглехидрати, които се разграждат бавно и водят до засищане. Това ни гарантира здрав и спокоен сън.

За добър сън се грижат и бананите.Плодът облекчава стреса, притежава вещества, които ни даряват със здрав и продължителен сън. Те причиняват отпускане на мускулите и нервите по време на сън.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.