Тези три продукта ни пазят от инфаркт и инсулт

https://zdravno.net/bolesti/tezi-tri-produkta-ni-pazyat-ot-infarkt-i-insult/128581 Zdravno.net
Тези три продукта ни пазят от инфаркт и инсулт

Инфарктът и инсултът са най-честите болести на сърцето

Те често водят болния до фатален край. Затова е необходимо да се предпазваме от тях с различни средства. Едни от тях са природните начини. А три храни ни пазят от тези тежки сърдечно-съдови болести.

Консумацията на лешници, на пшеница и карамфил намаляват вероятността от развитие на атеросклерозата.

Лекарите съветват тези продукти непременно да присъстват на трапезата ни. Лешниците, пшеничния зародиш, както и карамфилът са богати на манган. Те помагат да се намали риска от атеросклероза, което предотвратява мозъчния и сърдечния удар.

В неутрализирането на свободните радикали огромна роля играе манганът. Тези вредни вещества помагат да се образуват плаки в кръвоносните съдове.

Манганът пречи на плаките да се образуват, които играят съществена роля в риска от инфаркт и инсулт.

Докторите препоръчват полезната доза на продуктите, които трябва да консумираме, за да се предпазим от сърдечен удар, както и от мозъчен удар.

На ден е добре да приемаме между десет и петнадесет грама лешници, пшеничният зародиш да е около същото количество, а карамфилът да приемаме до седем грама дневно, препоръчват експертите.

Източник: Здраве.то

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.