Ето защо динята трябва да присъства на трапезата ни! Всеки ден

https://zdravno.net/narodna-medicina/eto-zashto-dinyata-tryabva-da-prisastva-na-trapezata-ni-vseki-den/139265 Zdravno.net
Ето защо динята трябва да присъства на трапезата ни! Всеки ден

Динята е не само вкусен, ароматен, но и полезен плод

Динята е не само сладка и освежаваща, но и носи много ползи за здравето ни. Плодът е богат на витамини, минерали, витамин С, както и на фолиева киселина.

Този сладък плод съдържа антиоксиданти, които се борят със свободните радикали, „виновни“ за много възпаления в тялото, както и за стареенето на организма.

Динята е изключително ценен начин да се хидратира тялото ни в горещите летни дни и месеци.

Консумирането на диня намалява високото кръвно налягане, подобрява работата на сърцето, помага на храносмилането.

Колкото и да е изненадващо, но динята действа благоприятно на кожата, както и на косата. Тя съдържа цял набор от минерали и витамини, които им действат благоприятно.

Трябва да имате диня на трапезата си всеки ден, защото този свеж плод носи множество ползи за организма ни. Може да се използва както за закуска, така и за междинно хранене.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.