Ето кои храни пазят от инфаркт и инсулт!

https://zdravno.net/bolesti/eto-koi-hrani-pazyat-ot-infarkt-i-insult/113106 Zdravno.net
Ето кои храни пазят от инфаркт и инсулт!

Здравето на сърцето е най-важно за целия организъм

Има храни, които ни пазят от инфаркт и инсулт.Канадски учени са посочили кои храни предотвратяват и ни пазят от мозъчен  и сърдечен удар.

Спецовете препоръчват, че тези диети са далеч от представите на веганите за здравословен начин на живот.

В експеримента участват над 260 000 човека, проведено в института за здравето в Америка.

Някои храни пазят сърцето и организма от развитие на сърдечно-съдови болести.Такива са плодове, зеленчуци, както и бобови растения. Полезни за сърцето болести са още различните видове ядки, както и риба, също и значителни млечни продукти.Учените са установили коя е здравословната диета, която ни пази от болести на сърцето и на кръвоносните съдове.

В нея трябва да се хапва от три до четири пъти на седмица бобови растения, седем порции ядки, два до три пъти да се консумира риба. Експертите препоръчват четиринадесет пъти в седмицата млечни продукти, такива са прясно и кисело мляко, също сирене и кашкавал. Спецовете препоръчват и  да се хапва по една порция пълнозърнести храни на ден.

Червеното месо също се включва в тази здравословна диета. Но единственото условие е да се хапва само и единствено в „умерени количества“.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.