Избягвайте ги! Тези храни пречат на съня ни

https://zdravno.net/bolesti/izbyagvayte-gi-tezi-hrani-prechat-na-sanya-ni/135322 Zdravno.net
Избягвайте ги! Тези храни пречат на съня ни

Някои храни може да ни причинят безсъние  и да разрушат съня ни

Лекарите препоръчват да не ги хапваме преди сън, защото може да ни държат будни дълго време.

Такива са пикантните храни, които може да увеличат киселинността в стомаха. А това може да наруши съня ни.Пицата преди сън също е сред забранените храни. Доматеният сок може да причини киселинен рефлукс, който да наруши съня.

Преди лягане избягвайте храни с високо съдържание на наситени мазнини, както и на натрий.  Хапването на бургер преди сън също не е за предпочитане, защото може да наруши съня  и да ви държи будни дълго време.

Сладоледът, както и храните с високо съдържание на захар, може да ни докарат колебание на кръвната захар и да държат тялото ни в напрежение.

За заспиването може да ни попречи и чашата с мляко преди сън.

Ментата също може да ни докара проблеми със съня  и със стомаха.

Причиняват ни безсъние  и месото, независимо дали е пържено или на скара, домати, патладжани, консервирани храни, както и авокадото, киселите краставички, синьото сирене.

Ако редовно не си доспиваме това влияе на имунната система, като я отслабва. И това дава възможност в тялото ни да се натрупват хормоните на стреса, които влияят на здравето ни.

Източник: Марица, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.