Ето защо не трябва да хвърляте семките от тиква!

https://zdravno.net/narodna-medicina/eto-zashto-ne-tryabva-da-hvarlyate-semkite-ot-tikva/136853 Zdravno.net
Ето защо не трябва да хвърляте семките от тиква!

Тиквата непременно трябва да присъства на трапезата ни

Тя е изключително полезна за здравето ни. Вкусна, много здравословна и не натежава на бюджета ни. Мнозина от нас хвърлят семките на тиквата, след като я обелят.

Лекарите обаче съветват да не правим това, а да запазим семките, защото те са не по-малко полезни от самия плод.

Тиквените семки са изключително полезни на витамини, най-вече на А и на Е. те са отговорни за здравето на кожата, грижат се за здравето на косата и на ноктите.

Ако кожата има нездрав вид и се лющи, косата ви е суха и крехка, а ноктите ви се чупят, включете в диетата си семките от тиква.

Ако искате да имате здрава кожа, добре е да приемате и цинк. В тиквените семки се съдържа много от този минерал. Той пази кожата от пъпки, както и от възпаления.

Дори само тези плюсове стигат, за да не изхвърляте тиквените семки, а да ги консумирате. Но с това ползите от тях не свършват, защото има още.

Тиквата съдържа много фибри, а семките нормализират метаболизма. Затова, макар да са калорични, тиквените семки притъпяват глада и се борят с излишните килограми.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.